Er bestaan heel veel variaties op Chili Con Carne, een alom bekende stoofschotel. Dit Instant Pot recept is een variatie met vlees, zonder bonen, om vooral gemakkelijk maar ook snel een chili op tafel te zetten.
Zonder een Instant Pot of snelkoker moet je een chili stoofpotje lang laten sudderen op een kookvuur. Door de chili in een Instant Pot klaar te maken verminder je de kooktijd aanzienlijk. Instant Pot Chili Con Carne Zonder Bonen moet slecht 15 minuten op High Pressure.
De kruiden
Het succes van dit gerecht zit in de gekozen kruiden, namelijk oregano, komijn en chilipoeder.
Ook voegt Instant Pot Lekker vissaus toe. Je vindt deze bij de Oosterse produkten in je supermarkt. Of via Amazon.nl:
Wat heb je nodig
Voor dit gerecht gebruikt Instant Pot Lekker een Instant Pot Duo 6L
Een gehaktstamper voor het hakken en mengen van gehaktvlees maakt dit recept nog gemakkelijker. Deze gehakt vleesverdeler zorgt altijd voor een gelijkmatig kookresultaat.
Als Amazon-Partner verdient Instant Pot Lekker aan het kwalificeren van aankopen. Deze website is een hobby, maar kost heel wat geld. Door je aankopen te doen via deze links kan je Instant Pot Lekker helpen om recepten en nuttige informatie te blijven aanbieden.
Eet smakelijk met Instant Pot lekker!
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 1 eetlepel bakboter
- snuifje zout
- 1 grote ui - gesnipperd
- 4 teentjes look - geperst
- 1 paprika - rode, gele, oranje of groene
- 3 wortelen - in schijven of kleine blokjes gesneden
- 450 gram tomaat in blokjes - uitgelekt; of tomatensaus
- 1 potje tomatenconcentraat - 170gr
- 475 ml vleesbouillon - of 1 blokje in 475 ml water opgelost
- 3 eetlepels chilipoeder - of paprikakruiden
- 1 eetlepel oregano kruiden - of Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel Cayennepeper - naar eigen smaak
- 2 theelepels vissaus
Bereiding
- Het gehakt, ui en groenten kan je in een aparte pan bakken of rechtstreeks in je Instant Pot. Om alles in je IP aan te baken, selecteer [Sauté] om de pot op te warmen. Wanneer de indicator [Hot] aangeeft is de pot warm genoeg. Voeg de bakboter toe.
- Voeg de ui, paprika en wortelen toe aan je Instant Pot. Bestrooi met een snuifje zout. Roer tot de groenten glazig en mals zijn.
- Voeg tomatenconcentraat en look toe en bak tot alles goed ruikt, ongeveer 30 seconden.
- Voeg het gehakt toe en breek het met een vork of een gehaktstamper en bak aan. Van zodra het gehakt niet meer roos is (5-7 minuten) voeg de kruiden toe (oregano, komijn, Cayennepeper, paprikapoeder).
- Voeg dan de tomatenblokjes, bouillon en vissaus toe. Roer alles goed en zorg dat er niets aan de bodem van de pot kleeft.
- Druk op [Cancel] om het aanbakproces te stoppen.
- Zet het deksel op je Instant Pot, draai toe en draai de ventielknop naar “Sealing“.
- Selecteer [Pressure Cook / Manual] en pas de tijd aan naar 15 minuten.
- Wanneer de IP timer afgelopen is, druk op [Cancel].
- Draai de ventielknop naar “Venting” voor een QR, or Quick Release om de stoom onmiddellijk af te laten. Opgelet er komt hete stoom uit de ventielknop!
- Als de drukindicator naar beneden is, open dan het deksel.
- Serveer in een kommetje, of in een soepbord. Dit gerecht smaakt lekker met tortilla chips, een lepel zure room en geraspte cheddar.
- Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Een reactie achterlaten