Een gezond en lekker alternatief, en nog snel klaargemaakt ook. Deze Instant Pot Bloemkoolpuree is een heerlijke toevoeging aan de momenteel populaire bloemkoolgerechten, zoals bloemkoolpizza en bloemkoolrijst.
Waarom in een Instant Pot en niet gewoon op het vuur koken? De bereidingstijd is veel korter, slechts 4 minuten in je Instant Pot of snelkoker. Door groenten lang te koken verlies je vitaminen tijdens het kookproces, dus hoe sneller bereid hoe gezonder.
Deze Instant Pot Bloemkoolpuree is snel klaargemaakt en met een stamper krijg je een smeuïge puree. Wil je de puree nog romiger, gebruik dan een staafmixer.
Kruiden en andere ingrediënten kan je toevoegen naar eigen smaak. Bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, look, bieslook, zure room of zelfs stukjes spek zijn perfecte extra’s die dit gerecht een volledige maaltijd maken.
Instant Pot Lekker gebruikt look en Parmezaanse kaas in dit gerecht en serveert het met een basilicum en pesto kippenworst.
Dit gerecht is lekker met Instant Pot Varkensribbetjes met Barbecuesaus.
Wat heb je nodig?
Voor dit gerecht gebruikt Instant Pot Lekker:
Een Instant Pot Duo 6L
De Instant Pot Duo 6L is verkrijgbaar op Amazon.nl via deze link.
Stoommandje voor Instant Pot
Om te voorkomen dat de bloemkool in het vocht ligt, gebruikt Instant Pot Lekker een stoommandje dat geschikt is voor de Instant Pot 6L of 8L.
Je kan dit mandje verkrijgen op Amazon.nl via deze link.
Als Amazon-Partner verdient Instant Pot Lekker aan het kwalificeren van aankopen. Deze website is een hobby, maar kost heel wat geld. Door je aankopen te doen via deze links kan je Instant Pot Lekker helpen om recepten en nuttige informatie te blijven aanbieden.
Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool - in roosjes gesneden
- 1 eetlepel bakboter
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 35 gr Parmezaanse kaas - gemalen; naar eigen smaak
- 1 teentje look - versnipperd
- 240 ml water - of 1 kopje water
Bereiding
- Snij de bloemkool in roosjes en spoel grondig.
- Giet het water in je Instant Pot.
- Plaats een stoommandje in je pot en voeg de bloemkool toe.
- Zet het deksel op de Instant Pot, draai toe en draai de knop naar “Sealing“.
- Selecteer [Pressure Cook] [High] en pas aan naar 4 minuten.
- Wanneer klaar, druk op [Cancel].
- Draai het ventiel naar “Venting” om onmiddellijk de druk af te laten. Dit is een QR (Quick Release) Opgepast dit is heel warm en er kan stoom uitkomen!
- Open het deksel en neem het stoommandje eruit. Neem de pot uit de Instant Pot en giet het water weg. Plaats de bloemkool in de IP of een andere serveerschotel of pot en pureer met een stamper of staafmixer.
- Voeg zout, peper, look, bakboter en Parmezaanse kaas toe en meng goed.
- Je kan via de [Sauté] of opwarm/kook functie van je Instant Pot de puree terug opwarmen indien nodig. Selecteer [Sauté] om de pot op te warmen. Roer goed om te vermijden dat de puree aanbrandt. Druk op [Cancel] wanneer volledig opgewarmd.
- Serveer met een braad- of kippenworst.
- Dit gerecht past lekker bij Instant Pot Varkensribbetjes met Barbecuesaus
- Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Een reactie achterlaten