Snel een pot soep maken tijdens de koude wintermaanden? Probeer deze gezonde en gemakkelijke Instant Pot soep met broccoli en cheddar kaas.
Deze soep is een favoriet bij Panera Bread, een Amerikaanse broodjeszaak keten.
Broccoli Cheddar Soup – Panera Bread
https://www.panerabread.com/en-us/menu/products/broccoli-cheddar-soup.html
Je kan deze soep bereiden met verse broccoli en wortelen, maar ook met diepvriesgroenten. Je hoeft het recept hiervoor niet aan te passen.
Snij de ui. Was de broccoli en snij in kleine stukken (enkel de roosjes). Schil de wortelen en snij in kleine stukken.
Voeg de ui, de broccoli, de wortelen, de boter, de bouillon, en eventueel een snuifje zout en peper toe aan de Instant Pot, of snelkoker.
Zet het deksel op je Instant Pot en draai toe. Draai de ventielknop naar “Sealing”.
Druk op [Pressure Cook / Manual] en pas de tijd aan naar 4 minuten.
Wanneer de IP timer is afgelopen, druk op [Cancel].
Draai de ventielknop naar “Venting” voor een QR of Quick Release om de stoom onmiddellijk af te laten. Opgelet er komt hete stoom uit de ventielknop!
Als de drukindicator naar beneden is, open dan het deksel.
Om de soep aan te dikken, meng de maizena met water in een apart kommetje. Meng goed zodat er geen brokken overblijven.
Druk op [Sauté] om de IP terug op te warmen. Giet de inhoud van het kommetje met opgeloste maizena bij de soep.
Voeg de room of melk toe. Voeg de geraspte cheddar kaas toe.
Roer alles goed dooreen en laat nog 4 minuten koken.
Druk op [Cancel] om het kookproces te stoppen en serveer.
Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 kleine ui - gesnipperd
- 500 gram broccoli - ongeveer 2, in kleine roosjes gesneden
- 2 wortelen - in kleine stukjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon of groentenbouillon
- 50 ml water
- 2 eetlepels maizena
- 150 ml room of volle melk
- 200 gr geraspte cheddar kaas
Bereiding
- Snij de ui. Was de broccoli en snij in kleine stukken (enkel de roosjes). Schil de wortelen en snij in kleine stukken.
- Voeg de ui, de broccoli, de wortelen, de boter, de bouillon,en eventueel een snuifje zout en peper toe aan de Instant Pot.
- Zet het deksel op je Instant Pot en draai toe. Draai de ventielknop naar "Sealing".
- Selecteer [Pressure Cook / Manual] en pas de tijd aan naar 4 minuten.
- Wanneer de IP timer is afgelopen, druk op [Cancel].
- Draai de ventielknop naar "Venting" voor een QR of Quick Release om de stoom onmiddellijk af te laten. Opgelet er komt hete stoom uit de ventielknop!
- Als de drukindicator naar beneden is, open dan het deksel.
- Om de soep aan te dikken, meng de maizena met water in een apart kommetje. Meng goed zodat er geen brokken overblijven.
- Druk op [Sauté] om de IP terug op te warmen. Giet de inhoud van kommetje met opgeloste maizena bij de soep.
- Voeg de room of melk toe. Voeg de geraspte cheddar kaas toe.
- Roer alles goed dooreen en laat nog 4 minuten koken.
- Druk op [Cancel] om het kookproces te stoppen en serveer.
- Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Een reactie achterlaten