Zin in lekker gekruide, sappige en malse kip?! Kippenboutfilet met Honing is een super gemakkelijk en snel gerecht om te bereiden in je Instant Pot. Een perfect gerecht voor Instant Pot beginners.
Kip – kippenfilet – kippenbouten – kippenboutfilet. In de oven … gebraden in de pan … gefrituurd… Allemaal lekker maar heb je kip al eens klaargemaakt in je Instant Pot of snelkoker? Gegarandeerd dat dit niet de enige en laatste keer zal zijn. De bereiding is snel en de kip komt er oh zo mals en sappig uit.
Dit gerecht is perfect voor Instant Pot beginners die een lekkere en snelle maaltijd op tafel willen zetten.
Je kan Instant Pot Kip met Honing serveren met een boterham, met Frans brood, met appelmoes, met gekookte aardappelen of met aardappelpuree.
Probeer dit gerecht zeker ook eens samen met een van de volgende gerechten van Instant Pot Lekker: Instant Pot Rode Kool met Appeltjes of Instant Pot Wortelpuree met Zoete Aardappelen.
Wat heb je nodig?
Voor dit gerecht gebruikt Instant Pot Lekker een Instant Pot Duo 6L
Aangezien je dit gerecht in je Instant Pot of snelkoker maakt, kan je verse of kippenboutfilets uit de diepvriezer gebruiken. Haal ze vooraf uit de diepvries maar je hoeft deze niet volledig te ontdooien vooraleer aan te braden.
Honing
Honing (of verouderd: honig) is een natuurlijke vloeibare zoete substantie die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. De nectar wordt zowel door toevoegen van enzymen als door indikking door verdamping omgezet naar honing. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar (honing van de paardenbloem smaakt anders dan die van bijvoorbeeld de linde), maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaaksensatie. Wikipedia 01-2021.
Wil je meer lezen over honing en antwoorden krijgen op veelgestelde vragen, kijk eens naar de website van Weyns Honing. Daarop wordt o.a. het verschil tussen vaste en vloeibare honing uitgelegd.
Eet Smakelijk met Instant Pot Lekker!
Ingrediënten
- 4 kippenboutfilets - twee per persoon; aan te passen naar keuze – de IP tijden blijven dezelfde.
- 1 ½ eetlepel bakboter of olijfolie
- 4 teentjes look - gesnipperd; of 4 eetlepels gevriesdroogde look
- 3 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel suiker - witte of bruine suiker
- snuifje cayenne peper - optioneel; of andere pikante kruiden naar keuze
- snuifje zout
- snuifje peper
- 3 eetlepels water - of kippenbouillon
- 1 eetlepel peterselie - versnipperd; voor de afwerking
Bereiding
- Kruid de kippenboutfilets met zout en peper.
- In een aparte kom meng de honing, suiker, sojasaus, en eventuele kruiden met de 3 eetlepels water of kippenbouillon. Zorg dat de honing en suiker goed opgelost zijn.
- De kippenboutfilets kan je in een aparte pan aanbraden of ook rechtstreeks in je Instant Pot. Om de kip in je IP aan te braden, selecteer [Sauté] om de pot op te warmen. Wanneer de indicator [Hot] aangeeft is de pot warm genoeg. Voeg één eetlepel bakboter of olijfolie toe.
- Voeg dan de halve lepel bakboter en de look erbij en sauteer een tweetal minuten. Druk op [Cancel] om het aanbakproces te stoppen.
- Voeg er dan de honing saus erbij.
- Zet het deksel op je Instant Pot, draai toe en draai de ventielknop naar “Sealing“.
- Selecteer [Pressure Cook / Manual] en pas de tijd aan naar 10 minuten.
- Wanneer de IP timer afgelopen is, druk op [Cancel].
- Draai de ventielknop naar “Venting” voor een QR, or Quick Release om de stoom onmiddellijk af te laten. Opgelet er komt hete stoom uit de ventielknop!
- Als de drukindicator naar beneden is, open dan het deksel.
- Serveer op een bord en strooi er de versnipperde peterselie over.
- Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Een reactie achterlaten