Instant Pot rabarbermoes is zo lekker en simpel om te maken. Lekker met yoghurt, in plaats van appelmoes, of gewoonweg puur als dessert. Het voordeel van dit gerecht in je Instant Pot te maken is dat je niet constant hoeft te roeren. Alles in de Instant Pot, deksel toe, en geen zorgen!
Het einde van de lente, begin van de zomer is de ideale tijd om rabarbermoes te maken. De rabarber is dan vers en buiten geteeld, niet in serres. Rabarber is echter het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt.
Wat is rabarber?
Rabarber (Rheum rhabarbarum) is een plant uit de duizendknoopfamilie. De plant wordt gekweekt vanwege zijn eetbare delen. Rabarber staat al meer dan 5000 jaar bij de mens in de belangstelling, in het begin echter alleen als geneesmiddel. Het duurde echter tot 1900, voordat rabarber als groente een grotere bekendheid kreeg. — Wikipedia
Om rabarber klaar te maken, verwijder je best eerst alle bladeren, was en schil je de stengels.
Snij de stengels in grote stukken en voeg samen met de suiker en een klein beetje water toe aan de Instant Pot.
Om de suiker te laten oplossen, gebruik de [Sauté] functie om de pot op te warmen. Roer ongeveer 5 minuten zodat de suiker kan oplossen. Druk dan op [Cancel] om het kookproces te stoppen.
Zet het deksel op je Instant Pot, draai toe en draai de ventielknop naar “Sealing”. Selecteer [Pressure Cook / Manual], [High] en pas aan naar 2 minuten.
Wanneer klaar, druk op [Cancel]. Zet een kookwekker en wacht 15 minuten voor een Natural Release (NR) zodat een deel van de stoom vanzelf aflaat.
Nadien draai het ventiel naar “Venting” om de overgebleven druk af te laten. Opgepast dit is heel warm en er kan stoom uitkomen!
Open het deksel en giet eventueel het teveel aan vocht af.
Laat afkoelen of serveer warm. Lekker met yoghurt, in plaats van appelmoes of serveer als dessert of vieruurtje.
Voor meer desserts, kijk via https://www.instantpotlekker.be/category/dessert/
Instant Pot Rabarbermoes is bereid in een Instant Pot Duo 6.
Als Amazon-Partner verdient Instant Pot Lekker aan het kwalificeren van aankopen. Deze website is een hobby, maar kost heel wat geld. Door je aankopen te doen via deze links kan je Instant Pot Lekker helpen om recepten en nuttige informatie te blijven aanbieden.
Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Ingrediënten
- 2 kg rabarber - geschild en gewassen
- 4 eetlepels water
- 150 gram suiker - of suikervervanger
Bereiding
- Was de rabarber goed, schil en snij in grote stukken.
- Voeg de rabarber, water en suiker toe aan de Instant Pot.
- Selecteer [Sauté] om de pot op te warmen. Roer ongeveer 5 minuten zodat de suiker kan oplossen. Druk dan op [Cancel] om het kookproces te stoppen.
- Zet het deksel op de Instant Pot, draai toe en draai de knop naar “Sealing“.
- Selecteer [Pressure Cook] [High] en pas aan naar 2 minuten.
- Wanneer klaar, druk op [Cancel].
- Zet een kookwekker, en wacht 15 minuten voor een Natural Release (NR) zodat een deel van de stoom vanzelf aflaat.
- Nadien, draai het ventiel naar “Venting” om de overgebleven druk af te laten. Opgepast dit is heel warm en er kan stoom uitkomen!
- Open het deksel. Giet eventueel het teveel aan vocht af.
- Laat afkoelen of eet het warm. Serveer met yoghurt, in plaats van appelmoes of als een dessertje.
- Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Een reactie achterlaten