Vrijdagavond is pasta avond! Dit gerecht is gemakkelijk en snel klaar te maken in je Instant Pot. Terwijl de ingrediënten in de Instant Pot zitten, kan je ondertussen genieten van een glaasje wijn.
De hoeveelheden kunnen aangepast worden naargelang het aantal personen dat je serveert. Voeg extra spaghetti en gehaktballen toe maar zorg dat je voldoende pastasaus bijvoegt zodat de spaghetti ondergedompeld, of toch bijna ondergedompeld is.
Grootte van de gehaktballen? Ter grootte van een pingpong balletje is prima. Je kan zelf verse gehaktballen maken of kopen, of diepgevrozen gehaktballen kopen.
Diepvries gehaktballetjes van IKEA kan je online bestellen:
https://www.ikea.com/be/nl/producten/voeding-dranken/vlees/allemansr%C3%A4tten-gehaktballetjes-diepvries-bevat-84-vlees-art-00346407/
Voor de pastasaus kan je je favoriete pasta of tomatensaus gebruiken. Instant Pot Lekker! kiest er graag een met basilicum.
Bij Albert Heijn:
https://www.ah.nl/producten/product/wi199927/grand-italia-basilico-met-basilicum
En voor de pasta? Welke je ook verkiest: spaghetti, rigatoni, tagliatelle, volkoren, spelt, glutenvrij, enz.
Als je alle ingrediënten hebt, voeg dan alles aan je Instant Pot toe als volgt. Begin met de gehaktballen over de bodem te verspreiden.
Breek de spaghetti en spreid die over de gehaktballen. Voeg het water en de pastasaus toe. Zo simpel!
Opgelet! Je zet de Instant Pot op 10 minuten [Pressure Cook / Manual] maar dit wil niet zeggen dat je maaltijd zo snel klaar is. Instant Pot Lekker! vermeldt altijd de total duur in de Instant Pot (IP). Het duurt een tijdje vooraleer de pot op temperatuur komt en de druk opgebouwd wordt. Het kan ongeveer 15-20 minuten duren. Schenk alvast een glaasje wijn in of relax met een goed boek.
Als de Instant Pot timer afgelopen is, laat dan de stoom onmiddellijk af door het ventiel van “Sealing” naar “Venting” te draaien. Dit noemt men Quick Release of QR. Opgepast het ventiel is heel warm. Verbrand je niet aan de stoom. Gebruik altijd een goed paar ovenwanten.
Voeg de kruiden toe. Roer alles goed dooreen. En dien op met geraspte kazen.
Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Ingrediënten
- 8 gehaktballen - gekookt, diepvries of rauw
- 500 gr pastasaus
- 250 gr ongekookte spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Geraspte Emmental en/of fijn geraspte Parmigiano kaas
- 2 cups water - 1 cup = inhoud van volledig gevuld plastieken potje geleverd bij IP.
Bereiding
- Spreid de gehaktballen over de bodem van de Instant Pot.
- Breek de spaghetti in half en verspreid over de gehaktballen.
- Besprinkel de spaghetti met de olijflolie. Giet de pastasaus en water over de spaghetti zodat die volledig, of toch bijna, ondergedompeld is.
- Zet het deksel op de Instant Pot, draai toe, en draai de ventielknop naar “Sealing“.
- Selecteer [Pressure Cook] [High] en pas de tijd aan voor 10 minuten.
- Wanneer de IP timer is afgelopen, laat de stoom onmiddellijk af (QR). Opgelet dit is heel warm en er komt hete stoom uit!
- Wanneer de druk volledig weg is, open het deksel. Voeg de kruiden toe. Goed roeren en opdienen met de geraspte kazen.
- Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Tiny Romans
Heerlijk gerecht, ga het zeker nog een keer maken.
InstantPotLekker
Tof! Ik ben blij dat je het lekker vond.
Roy
Mijn zoon heeft dit tot zijn nieuwe lekkerste maaltijd uitgeroepen. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat. De pastasauzen zijn nooit mijn favoriete sauzen geweest maar met dit recept ben ik over.
InstantPotLekker
Super! Het is ook een van mijn favorieten 😉
Bedankt om te reageren en bedankt voor je support.
— Sonja
Crista
Is de tijd het zelfde met rauwe gehaktballen? Ben een beginneling op instant pot gebied