Instant Pot Wortelpuree met zoete aardappelen is lekker en zeer gezond. Zoete aardappelen zijn vezelrijk en rijk aan het antioxidant beta-caroteen. Een perfect alternatief dus voor de gewone aardappel. En met zijn oranje kleur maakt deze zoete aardappel de wortelpuree kleurig om te serveren.
“De zoete aardappel of ook wel bataat is een knolvormige wortel die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Hij is rijk aan suikers en zetmeel. Het is, hoewel hij erop lijkt, geen echte aardappel, maar een groente uit de windefamilie. Zoete aardappel bevat veel vezels. rijk aan verschillende vitamines zoals vitamine A, C en B6. De aardappel bevat weinig vetten en is vrij van cholesterol. Een ander voordeel is dat de zoete aardappel een antioxidant bevat dat je huid beschermt tegen UV- stralen en huidveroudering tegengaat.”
Via Libelle.
Schil de zoete aardappelen en snij deze ook in grote stukken.
Spoel de zoete aardappelen en wortelen en voeg ze aan je Instant Pot toe.
Strooi peper en zout erover. Voeg 230 ml of ongeveer een kopje water toe aan de ingrediënten. Als je een zoetebek bent, kan je het water eventueel vervangen door half water en half sinaasappelsap.
Zet het deksel op je Instant Pot, draai toe, en zet de ventielknop op “Sealing”.
Selecteer [Pressure Cook / Manual], High Pressure en pas de tijd aan naar 13 minuten.
Wanneer de Instant Pot timer afgelopen is, druk op [Cancel] en wacht 5 minuten (5 minuten NR – Natural Release).
Na 5 minuten, draai de ventielknop naar “Venting” om de overgebleven druk af te laten. Opgepast er komt hete stoom uit!
Wanneer de drukindicator naar beneden valt, kan je het deksel voorzichtig opendraaien.
Giet eventueel het teveel aan vocht af. Voeg de klontjes boter toe en pureer de wortelen en zoete aardappelen. Voeg de nootmuskaat toe en roer alles goed dooreen.
Lekker om zo te eten of serveer met gemengde worst, chipolatas of rookworst. Probeer ook eens te combineren met Instant Pot Vlaamse Stoofkarbonades.
Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!
Ingrediënten
- 1 kg wortelen
- 1 kg zoete aardappelen
- 1/2 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 230 ml water
- 2 klontjes margarine
- 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
Bereiding
- Rasp de wortelen en snij ze in grote stukken.
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in grote stukken.
- Spoel de wortelen, de zoete aardappelen en voeg ze toe aan de Instant Pot.
- Strooi er zout en peper over en voeg het water toe.
- Zet het deksel op de Instant Pot, draai toe en zet de ventielknop op “Sealing“.
- Selecteer [Pressure Cook], High Pressure, en pas de tijd aan voor 13 minuten.
- Wanneer de IP timer afgelopen is, druk op [Cancel] en wacht 5 minuten (5 minuten NR – Natural Release).
- Na 5 minuten, draai de ventielknop naar “Venting” om de overgebleven druk af te laten. Opgepast er komt hete stoom uit!
- Wanneer de drukindicator naar beneden valt, open het deksel.
- Giet eventueel teveel aan vocht af. Voeg de klontjes boter toe en pureer de wortelen en zoete aardappelen.
- Voeg de nootmuskaat toe en roer alles goed dooreen.
- Lekker zo of serveer met gemengde worst, chipolatas of rookworst.
Een reactie achterlaten