Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Print
Instant Pot Hardgekookte eieren, en ook zachtgekookte
Hardgekookte eieren voor een salaatje? Of het perfecte zachtgekookte eitje? Je Instant Pot is er perfect voor. Snel en gemakkelijk.
Categorie
Ontbijt
Keuken
Belgisch
Zoekterm
Aardbeien, Eieren, hardgekookt, zachtgekookt
Voorbereiding:
1
minute
Totale tijd in IP:
10
minutes
Totale bereiding:
11
minutes
Ingrediënten
▢
2
Eieren
-
bruin of wit
▢
1
cup
Water
Bereiding
Plaats het
stoomrekje
op de bodem van de Instant Pot. En giet het kopje water erin.
Plaats de eieren op het rekje. Naast elkaar, gestapeld, het maakt geen verschil.
Voor een zachtgekookt ei:
Zet het deksel op je Instant pot, en draai het toe. Draai de ventielknop naar "
Sealing
".
Selecteer
[Pressure Cook
] [
High
] en pas aan naar
3 minuten
.
Wanneer klaar, druk op [
Cancel
] en onmiddellijk draai de ventiel knop naar "
Venting
" voor een Quick Release (
QR)
om de druk onmiddellijk af te laten.
Open het deksel en neem de eieren één voor één voorzichtig uit de IP. Houd de eieren onder koud water voor 30 seconden.
Klaar en smakelijk!
Voor Hardgekookte eieren
Sluit het deksel en draai de ventielknop naar "
Sealing
".
Selecteer [
Pressure Cook
] [
High
] en pas aan naar
5 minuten
.
Wanneer klaar, druk op [
Cancel
].
Zet een kookwekker, en
wacht
5 minuten
voor een Natural Release (NR)
zodat een deel van de stoom vanzelf aflaat.
Nadien, draai het ventiel naar "
Venting
" om de overgebleven druk af te laten. Opgepast dit is heel warm en er kan stoom uitkomen!
Open het deksel en neem de eieren één voor één voorzichtig uit de IP. Leg ze voor 5 minuten in ijswater.
Pel onmiddellijk.
PS: Je kan de hardgekookte eieren ongeveer een week (
gepeld
) in de ijskast bewaren.
Eet smakelijk met Instant Pot Lekker!