Rijstpap met gouden lepeltjes... een klassieker! Dit recept kan je maken voor ontbijt, een vieruurtje of als dessert.
Categorie Dessert, Ontbijt
Keuken Belgisch
Voorbereiding: 10minutes
Totale tijd in IP: 45minutes
Totale bereiding: 55minutes
Bereiding voor: 6kommetjes
Ingrediënten
1litermelk - Volle, half-volle, naar keuze.
100gramsuiker - of een pakje vanillesuiker
200gramArborio rijst - of dessert rijst
1eetlepelvanille extract - of een vanillestokje; niet nodig als je vanillesuiker gebruikt
1theelepelsaffraan
Bereiding
Voeg de melk en suiker toe aan de Instant Pot.
Selecteer [Sauté] om de pot op te warmen. Roer regelmatig zodat de suiker kan oplossen en totdat de melk kookt. Opgepast, laat de melk niet overkoken.
Wanneer de melk kookt, druk dan op [Cancel] om het kookproces te stoppen.
Voeg de rijst, vanille en saffraan toe.
Roer goed dooreen.
Zet het deksel op de Instant Pot, draai toe en draai de knop naar "Sealing".
Selecteer [Porridge] (vertaling = pap) en High Pressure. De tijd zal automatisch aangepast worden naar 20 minuten.
Wanneer de IP timer is afgelopen, druk op [Cancel] en wacht. De druk moet zich vanzelf aflaten. Laat de ventielknop op "Sealing" staan en wacht geduldig af totdat de drukindicator naar beneden valt. Afhankelijk van de druk kan dit tot ong. 15 minuten duren.
Als de drukindicator naar beneden is, open het deksel. Roer de rijstpap nog eens goed dooreen.
Giet de pap in een serveerkom of in kleine individuele kommetjes.
Serveer met fruit of met bruine suiker. En vergeet de gouden lepeltjes niet ;-)